Nieuwe politievaartuigen voor Katwijk en Alphen

donderdag 24 maart 2016

Woubrugge - Met de tewaterlating van nieuwe politievaartuigen voor de teams Katwijk en Alphen aan den Rijn zijn woensdagmiddag 23 maart de eerste twee van de acht RHIB’s binnen de politie-eenheid Den Haag vervangen.

Woensdagochtend 23 maart arriveerden de twee nieuwe zogenoemde Rigid Hulled Inflatabel Boats (RHIB’s) op trailers bij Jachthaven Hollandia in Woubrugge. Daar werden de vaartuigen aan een allerlaatste controle en proefvaart onderworpen voor ze officieel aan de politie werden overhandigd.

De komst van deze twee nieuwe politievaartuigen in de politie-eenheid Den Haag maakt deel uit van een volledige standaardisatie van de vloot binnen de hele Nederlandse politie. In de regio Den Haag worden de komende jaren in totaal acht politievaartuigen vervangen omdat deze het einde van hun levensduur hebben bereikt. De nieuwe boten voldoen weer helemaal aan de eisen van deze tijd.

Vanuit de politie-eenheid Den Haag was Leo Roubos nauw betrokken bij de vervanging. ‘De vaartuigen vormen een verlengstuk van onze surveillancedienst’, legt Leo de inzet van de vaartuigen in de regio uit. ‘Veel mensen beseffen het niet, maar in ons werkgebied ligt vrijwel net zoveel water als in Friesland. Er zit maar een paar kilometer verschil in. We hebben dan ook het hele jaar een boot in het water liggen.’

Beide nieuwe politievaartuigen zijn in principe alleen bedoeld voor de binnenwateren, maar kunnen als het nodig is ook op zee worden ingezet. Om die reden is de RHIB voor Katwijk onder meer uitgerust met een extra reddingslijn op de zijkant van de boot. Alleen in uiterste nood zullen de vaartuigen echter op zee worden gebruikt. ‘In Scheveningen liggen voor de politie-eenheid boten die zijn bedoeld voor een inzet op zee.’

Met een officieel moment werden de twee nieuwe politievaartuigen woensdagmiddag 23 maart rond 15.30 uur in de jachthaven te water gelaten, nadat ze eerst waren gedoopt. ‘Wij gaan vier nieuwe mensen opleiden en als politie ook weer zoveel mogelijk op het water aanwezig zijn. Want ook op het water is onze aanwezigheid hard nodig’, zegt John Nieumeijer van politieteam Alphen aan den Rijn na de doop van ‘zijn’ P714. Ook Peter Koot, teamchef van het politieteam in Katwijk, toont zich enthousiast over de P716 voor zijn team. ‘Dit vaartuig vervangt onze veertien jaar oude boot. Deze was hard aan vervanging toe. En als ik dit vaartuig zie, kan ik niet anders zeggen dan dat het een topproduct is, goed en werkbaar ingericht.’De eerste vaart van de P714 (Alphen aan den Rijn) en de P716 (Katwijk) na de doop.Foto's politie-eenheid Den Haag. Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiden | 112 alarmeringen Leiden | Goedkoop Tanken in Leiden | Supermarkten in Leiden | Weerbericht Leiden