Integrale verkeerscontrole Sassenheim

donderdag 27 oktober 2016

Sassenheim - Op woensdag 26 oktober hield de politie samen met de Rijksbelastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Douane een integrale verkeerscontrole op het Sportpark Roodemolen.

Op diverse plaatsen in de omgeving stonden kenteken-scanauto’s opgesteld. Tien motorrijders van de politie brachten op eigen initiatief, óf vanwege een “hit” van de scan-auto, voertuigen naar de controleplaats, waarna het voertuig en de bestuurder uitgebreid werden gecontroleerd.

 

Tijdens de controle was de Rijksdienst voor het Wegverkeer aanwezig voor technische ondersteuning en vanwege hun kennis met betrekking tot voertuigcriminaliteit. De Douane controleerde het voertuig op lading en bij een indicatie van mogelijke aanwezigheid van verdovende middelen werd een drugshond ingezet voor onderzoek.

 

In totaal werden 110 voertuigen gecontroleerd, waarbij 60 processen-verbaal werden opgemaakt vanwege verkeersovertredingen en voertuigtechnische gebreken. In totaal werden veertien (14) versleten banden aangetroffen, waarvan bij enkele banden het canvas zelfs zichtbaar was.

Twee personenauto’s en vier snor-en bromfietsen kregen een “WOK melding” vanwege het feit dat ze niet voldeden aan de op het kenteken vermelde gegevens. Deze voertuigen mogen niet meer gebruikt worden op de openbare weg, totdat ze in de juiste staat zijn teruggebracht en bij het RDW zijn gekeurd. Twee bestuurders werden aangehouden in verband met de aanwezigheid van verdovende middelen en het in bezit hebben van een steekwapen.

 

De Douane deed 30 controles, waarvan een onderzoek werd ingesteld in verband met vervoer van oud ijzer en één in verband met bijzondere wetten accijns.

De Rijksbelastingdienst inde die dag € 52.000,- aan openstaande belastingschulden; er werden 16 auto’s in beslag genomen, waarvan er 13 definitief werden onteigend.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiden | 112 alarmeringen Leiden | Goedkoop Tanken in Leiden | Supermarkten in Leiden | Weerbericht Leiden