Politie zoekt specifieke getuige van overval Chinees restaurant Leiderdorp

woensdag 15 maart 2017

Leiderdorp - De politie is op zoek naar een meisje op een zwarte damesfiets die zondagavond 12 maart kort na de gewapende overval op restaurant de Chinese Muur aan de Winkelhof een beveiligingsmedewerker aansprak.

Het meisje reed zondagavond op een zwarte damesfiets en sprak rond 21.20 uur een beveiligingsmedewerker van het winkelcentrum aan. Ze vertelde de medewerker dat ze zojuist twee gemaskerde mannen restaurant de Chinese Muur uit zag komen. Het meisje is vervolgens haar weg weer vervolgd.

De politie komt graag in contact met deze getuige. Mogelijk dat zij over belangrijke informatie beschikt.

Het gaat om een meisje van ongeveer 18 jaar oud. Zij had opvallend lang haar en reed op een zwarte damesfiets, vermoedelijk een zogenoemde Opoefiets.

Twee gewapende mannen overvielen zondagavond 12 maart omstreeks 21.00 uur restaurant de Chinese Muur aan de Winkelhof. Zij sloegen na de overval op twee scooters op de vlucht richting winkelcentrum Santhorst.

Dader 1 bedreigde het personeel met een vuurwapen. Hij is ongeveer 1.85 m lang. Hij droeg een opvallende jas met op de rechterbovenarm in grote grijskleurige letters de tekst FOXR. De mouwen van de jas zijn van de pols tot aan de bovenarm lichtblauw van kleur. Vanaf de bovenarmen tot en met de schouders zijn de mouwen wit van kleur. De rug- en borstpartij van de jas is donkerblauw of zwart. Verder droeg de man een soort skibril met rode accenten met aan de zijkant een witte letter O of soortgelijk teken. Verder droeg hij een donkere bivakmuts en had hij donkere handschoenen aan.

Dader 2 is ook ongeveer 1.85 m lang. Hij had een wit masker op met daar overheen een witte capuchon. Verder droeg hij een donkere jas en een donkere trainingsbroek met witte strepen op de zijkant. Ook hij had donkere handschoenen aan.

De politie komt graag in contact met het meisje op de zwarte damesfiets die zondagavond rond 21.20 uur een beveiligingsmedewerker aansprak. Ook andere mensen die meer informatie hebben over deze overval, maar nog niet met de politie hebben gesproken wil de politie graag spreken. Er kan contact worden opgenomen met de recherche in Leiden via 0900-8844. Liever anoniem een tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiden | 112 alarmeringen Leiden | Goedkoop Tanken in Leiden | Supermarkten in Leiden | Weerbericht Leiden