Politie waarschuwt voor babbeltrucs en zoekt getuigen

dinsdag 18 oktober 2016

Voorschoten - Een 79-jarige vrouw werd maandag 17 oktober, omstreeks 11.30 uur, in haar woning op de Kortenaerlaan slachtoffer van een babbeltruc. Hoewel de man niet in politie-uniform gekleed was, deed hij zich wel voor als agent.

De man liet de vrouw een pasje zien en vertelde haar dat hij van de politie was. De man wist met een smoes over een ontsnapte gedetineerde binnen te komen. De man gaf aan te willen zien of alles wel goed beveiligd was. Toen hij weer weg was, bleken enkele waardevolle spullen van het echtpaar verdwenen.

Het gaat om een blanke man, tussen de 40 en 50 jaar oud, met een stevig postuur en een bol gelaat.

Hij is ongeveer 1.75 m lang en droeg een donkere pet. Vermoedelijk was de man kaal of had hij een zeer kort kapsel. Dit was niet goed te zien door de pet. Verder droeg hij een grijs jack met vermoedelijk rood/blauwe accenten. Hij sprak met een Haags accent.

Eerder kwamen bij de politie ook al meldingen binnen van personen die slachtoffer waren geworden naar aanleiding van een babbeltruc. Op 7 oktober en 9 september deed een persoon zich voor als agent bij woningen aan de Verdilaan en de Professor Asserlaan in Voorschoten.

In beide gevallen had de man een smoes en wilde hij controleren of de woning wel veilig was. Ook hierbij wist de man buit te maken.

 

Op 18 en 20 september gaf een man zich uit voor iemand van een verzekeringsmaatschappij. Op de Professor Asserlaan en de Professor Boerhaaveweg werden personen slachtoffer van een babbeltruc. Ook hier wist een man ouderen met een smoes te verleiden hem binnen te laten.

Helaas heeft niet iedereen die bij u aanbelt, goede bedoelingen. U kunt zelf maatregelen nemen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van dieven en oplichters. Daarvoor geven we de navolgende tips:

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiden | 112 alarmeringen Leiden | Goedkoop Tanken in Leiden | Supermarkten in Leiden | Weerbericht Leiden