Straatroof mislukt: politie zoekt getuigen

maandag 26 juni 2017

Leiden - Een 25-jarige man uit Leiderdorp liep zaterdag 24 juni om 1:15 uur op het plein van het Pieterskerkhof toen drie onbekenden hem probeerden te beroven onder bedreiging van een steekwapen. Zonder buit gingen de drie er van door. De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Het slachtoffer liep ter hoogte van een restaurant toen een onbekende man een telefoon uit zijn handen sloeg. Toen het slachtoffer opkeek, zag hij dat de onbekende met nog twee mannen was. De 25-jarige zag dat de drie bivakmutsen droegen en een steekwapen bij zich hadden. Een van de mannen had ook een fiets bij zich. Doordat de telefoon op de grond viel, kon het slachtoffer deze oppakken en daarna liep hij op de drie af. De verdachten liepen vervolgens weg over de Kloksteeg in de richting van het Rapenburg. Het slachtoffer besloot hen te volgen.Ter hoogte van een café, aan het einde van de Kloksteeg, zag de 25-jarige dat één van de verdachten op een zwarte, beschadigde Piaggo scooter wegreed via de Kloksteeg naar het Pieterskerhof in de richting van de Pieterskerkstraat. Een tweede verdachte fietste en de derde verdachte rende achter de Piaggo scooter aan. Het slachtoffer besloot om achter de drie aan te rennen en zag ze linksaf de Langebrug op vluchten, in de richting van het Rapenburg. Daarna verloor hij de verdachten uit het oog. De Leiderdorper deed aangifte van de poging diefstal met geweld. De districtsrecherche onderzoekt de zaak.

Verdachte 1: is een man van 17 à 20 jaar oud, 1.60 à 1.80 meter lang met en dun postuur. Hij droeg een spijkerbroek, zwart sweatshirt met rits en capuchon en een zwarte bivakmuts. Deze verdachte reed weg op de zwarte Piaggo scooter.

Verdachte 2: is ook een man van 17 à 20 jaar oud, 1.60 à 1.80 meter lang met en dun postuur. Deze verdachte reed weg op een fiets. Ook hij droeg een zwarte bivakmuts.

Verdachte 3: is ook een man van 17 à 20 jaar oud, 1.60 à 1.80 meter lang met en dun postuur. Deze rende achter de scooter aan. Ook hij droeg een zwarte bivakmuts.

De districtsrecherche van Leiden zoekt getuigen van deze poging straatroof. Hebt u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de districtsrecherche Leiden via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiden | 112 alarmeringen Leiden | Goedkoop Tanken in Leiden | Supermarkten in Leiden | Weerbericht Leiden